ImF-Ung med julegave til russiske barn

Stiftelsen «Hjelp til Russland» har fått 30 000 kroner i julegave fra ImF-Ung. Det er første gang ImF-Ung deler ut en julegave til andres barne- og ungdomsarbeid.

– Det er jo helt fantastisk, både gaven og omtanken for de som ligger nede, barn som er hjemløse, som ligger bak. Vi vil takke fra hjertet for julegaven. Det er veldig flott at beløpet kan være med og gi hus, hjem og evangeliet til barn, og det betyr at vi kan fortsette å gi barna hjelp og omsorg, sier leder Steinar Harila, i stiftelsen «Hjelp til Russland» til sambåndet.no.

Anerkjennelse
ImF-Ung ønsker å anerkjenne andre organisasjoners barne- og ungdomsarbeid og deler derfor for første gang ut en julegave på 30 000 kroner. Planen er at denne utdelingen skal bli fast hvert år. «Hjelp til Russland» er det første prosjektet som får en slik julegave.

– Vi valgte «Hjelp til Russland» fordi vi syntes det var det beste «prosjektet» av de fire  som kom inn. Arbeidet deres passer godt til den profilen vi har sagt at pengene skal gå til. De er blant annet tydelig på at de driver et kristent arbeid, og det retter seg mot barn og unge, sier daglig leder Kenneth Foss i ImF-Ung.

Viktig arbeid
«Hjelp til Russland» ble etablert for å gi hjelp til vanskeligstilte i Vyborg/St. Petersburg-området i Russland. Stiftelsen driver blant annet barnebyen Vårsol, senteret Dikony for gatebarn og barnehjemmet Agape.

– Veldig mange av barna som vi har boende på våre institusjoner, har ingen mulighet til å klare seg. De kommer fra hjem hvor de har opplevd vanskjøtsel og mishandling i stedet for kjærlighet og omsorg. Vårt senter for gatebarn er overfylt, men det er flotte barn som kommer dit. Vi gir dem hjem og omsorg som medisin, forteller Harila.

Han er ikke i tvil om at arbeidet er viktig.

Penger til drift
– Vi har blant annet drevet et kombinert hjem, skole og sykehus i ti år. Der sier direktøren at han tror at hvis ikke senteret hadde vært der, hadde antagelig 1500 barn ligget på kirkegården, fortsetter Harila.

– Hvordan skal julegaven brukes?

– Pengene vil gå til drift av barnebyen Vårsol og senteret Dikony for gatebarn. Vi kjører gruppeturer til Russland to ganger i året, hvor folk kan bli kjent med våre prosjekter. Hvis noen vil se hvordan pengene blir forvaltet, kan de bli med på en slik tur, sier Steinar Harila.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.